blog

#Bouwerszijnboeren

bouwbreed Premium 991

#Bouwerszijnboeren

Lekker generaliserend. Hashtag (#) alle bouwers zijn boeren. Wat kunnen die boeren eraan doen? Alsof alle bouwers asociaal zijn of juist aardig?

Ik sprak laatst een bouwdirecteur. Hij ging naar de rechter. Moest die dag het faillissement aanvragen voor het familiebedrijf dat dit jaar 99 jaar bestaat.

“Hij heeft er zeker een potje van gemaakt”, dacht ik. “Taco van Hoek van het EIB zegt namelijk dat alle bouwbedrijven nu vette marges hebben. En anders doen ze zelf iets fout.”

Ik vond die bouwdirecteur sympathiek. Hij bracht geen excuses. Hoopte op een doorstart. Dacht aan zijn werknemers. Kende zijn plek.

#Bouwerszijnbrokkenmakers

Bouwers zijn niet innovatief. Maken veel fouten en zorgen voor ongelukken. En ze vegen hun schoenen niet af als ze je helpen aan extra vierkante meters op zolder.

Ik denk dat wel vaker. Ik denk ook dat meer mensen zo denken. Maar waarom eigenlijk?

Vooroordelen

Bouwers zijn niet milieuvriendelijk. Het zal bouwers worst zijn of de aarde opwarmt. Een gezonde bedrijfstak? Vraag maar aan de buurman.

En zo kun je uren doorgaan met vooroordelen of bouwers. Hashtag bouwers zijn bot. #bouwvakkerspleten. #de hele dag fluiten ze vrouwen na.

En ze eten vet. Heel vet. Friet en worst en ze drinken heel veel bier.

Hashtag Bouwers zijn hooligans.

Soms ben je geneigd dat te geloven. Dat alles in de bouw misgaat. Dat er nauwelijks mooie dingen gebeuren. Dat er geen vooruitgang is. Maar hoe kom je daarachter? Door de vraag te stellen. Door op zoek te gaan naar antwoorden.

# Hashtag bouwers zijn boeren.

Sorry boeren, sorry bouwers. Ik wilde u vooral even uitdagen. Want mede met onze grote bouwersonderzoek kunt u laten zien dat u anders bent. Dat u vooruitstrevend bent, dat u ambities heeft, dat u verder wilt komen met de hele bedrijfstak.

#Niet voor commerciële doeleinden. #voor echte verhalen die wel op waarheid zijn berust.


Doe mee aan het grote bouwonderzoek 2019

Cobouw willen graag weten wat u drijft, hoe u tegen de sector aankijkt, tegen innovatie, tegen vernieuwing, tegen samenwerking, tegen vormen van aanbestedingen, tegen het komende jaar.

Hoe moeilijk is het om succesvol te zijn in de bouw? Waar verwacht u innovaties? Wat zijn volgens u de belangrijkste trends op het gebied van circulariteit en leegstand? Moet het ziekteverzuim omlaag?

Help de sector voorruit en houdt uzelf een spiegel voor. De resultaten worden verwerkt in verhalen die de redactie van Cobouw zal optekenen. Doe mee en maak kans op kaarten voor een van onze congressen die we komend jaar organiseren.

Meedoen doe je hier. 

Reageer op dit artikel