blog

Jubile-JA!

bouwbreed Premium 304

Het begin van een nieuw jaar vraagt om vooruitkijken, om nieuwe plannen maken en ambitieuze ideeën uitvoeren. Maar dit keer ben ik het nieuw jaar ook begonnen met terugkijken. Het Witteveen+Bos-kantoor in Breda bestaat namelijk 25 jaar.

Jubile-JA!

En dat mag gevierd worden, samen met de mensen die in die 25 jaar het werk verzet hebben en mooie projecten mogelijk hebben gemaakt: collega’s, oud-collega’s, klanten, leveranciers en onderwijsinstellingen. Onder hen is ook een aantal collega’s dat al een kwart eeuw voor ons kantoor werkt. ‘Zo moeilijk is dat niet. Het is gewoon een kwestie van blijven zitten,’ zei één van mijn collega’s bij zijn jubileum om het moment wat minder lading te geven. Daar ben ik het grondig mee oneens: in werkelijkheid is het bewonderenswaardig om deze mijlpaal te halen.

Op borrels hoor ik regelmatig vrienden vertellen over hoe ze hun werkgever ontgroeid zijn, welke nieuwe uitdagingen op hun pad zijn gekomen en wat een potentieel deze overstap hen biedt. Daarbij steekt mijn verhaal over ‘ik zit wel prima bij mijn huidige werkgever’ wat mager af. Maar het zijn juist de volhouders die de ruggengraat van een organisatie of afdeling vormen. Ze pakken, als het even tegenzit, altijd gewoon de draad weer op en nemen de jonge generatie bij de hand door ze op te leiden tot volwassen professionals. Ze groeien en vinden uitdagingen binnen de organisatie, waarmee ze niet alleen zichzelf maar ook het bedrijf verder brengen, door behoud van kennis en ervaring.

Daarom vind ik dat het fenomeen jubileum afgestoft moet worden en dat we af en toe wat meer naar die kantoordinosaurussen moeten luisteren. Jubilarissen zijn goud waard voor de organisatie en dat mag prominenter voor het voetlicht komen. Ik ben dit jaar begonnen met het maken van plannen voor een feestelijk jubileum en ik hoop dat we de komende 25 jaar door mogen gaan met mooie projecten. En dat we die dan tijdens volgende jubilea weer uitgebreid met elkaar mogen vieren.


Wim van den Berg, hoofd Witteveen+Bos-kantoor Breda

 

Reageer op dit artikel