blog

Brekebouwers

bouwbreed 732

Brekebouwers

Ach zo’n OVV-rapport. Even dacht ik nog nu gaan er koppen rollen. Het vertrek van de baas van een bedrijf dat gewoon doorwerkt terwijl alle lichten vrolijk oranje knipperen. Of van de voorzitter van de brancheclub die de waakhond hoort te zijn van veilig beton. Maar nee hoor.

Het OVV-rapport oordeelt hard over hoe er in de bouw wordt omgegaan met veiligheid. Kort samengevat, dat is andermans probleem. Door collectief te zwijgen gaat de bouw ervan uit dat ook dit rapport wel weer overwaait. De paar reacties van onderbazen uit de bouw zijn tenen krommend. Leest u ze maar eens na in de kranten van vrijdag en zaterdag. Wat dacht u hiervan: “ik heb de indruk dat bij de gebouwen die als risico gekwalificeerd zijn, in alle gevallen maatregelen zijn getroffen”. Stelt u zich voor dat een leverancier van laptops die in brand vliegen of van auto’s die niet meer remmen, zoiets zegt. De wereld zou op zijn kop staan.

Een groot interview met de voorzitter van Bouwend Nederland of met de voorzitter van de Raad van Bestuur van BAM (het was een vloertje in een BAM-project dat tot het onderzoek leidde), waarin spijt wordt betuigd, as op het hoofd wordt gestrooid, beterschap wordt gegarandeerd en harde maatregelen worden aangekondigd tegen brekebouwers, is volgens mij de enige passende reactie.


Lenny Vulperhorst, Adviseur Andersson Elffers Felix Utrecht
l.vulperhorst@aef.nl

 

Reageer op dit artikel