blog

Goed rentmeesterschap

bouwbreed 1096

Goed rentmeesterschap

Een communicatieadviseur van naam gaf mij in het begin van mijn columniste leerschool de tip om mijn columns te gebruiken voor de PR. Dus noem in ieder geval tweemaal per column de naam van jouw bedrijf en schrijf over wat jullie zo bijzonder maakt.

Bij sommige columnisten heb ik het idee dat deze adviseur daar ook langs is geweest, maar ik voelde er niets voor. De meeste issues die de branche en mij bezig houden laat ik op mijn eigen wijze passeren, maar een wat minder; duurzaamheid.

Hier zag ik door de bomen het bos niet meer. Bij dit thema vliegen de keurmerken en clubjes je om de oren. Er wordt enorm veel over gepraat, ook met elkaar, maar een opsomming van effectieve bewezen activiteiten ontbreken vaak.

Begrijp mij goed, ben zeker bewust bezig met de volhoudbaarheid van deze wereld, maar miste een handgreep. Dat geldt voor veel collega’s overigens. Dus moest er iets gebeuren en daar was hij dan: onze Rentmeester2050.

Maurice, zo heet hij, heeft zijn sporen verdiend door het mede vormgeven van de duurzaamste fabriek van Nederland. Nu gaat hij ons, het bedrijf én de branche, helpen met een praktische kijk en invulling om voor 2050 een schone wereld te creëren. Hij heeft mij in ieder geval meer op de fiets gekregen, gezorgd dat ik bewuster boodschappen doe, maar ook op een andere manier naar de wereld om mij heen kijk.

Klopt, als je dat lukt moet je van goeden huize komen. Binnen het bedrijf werd de werkgroep duurzaamheid geprikkeld en de ideeën vliegen ons om de oren. Zo ook over ons nieuw te bouwen kantoorpand in Borne.

Hoe kunnen we dat nu het meest iconische gebouw van Twente laten worden? Maurice en onze architect bruisen van de ideeën en de organisatie bruist mee. Hoe we dat allemaal gaan doen? Onze Rentmeester2050 heeft een website en een nieuwsbrief. Uiteindelijk toch wel handig zo’n tip van die communicatieadviseur J.

Karin Rog,
Directeur Klant & Markt ReintenInfra

Reageer op dit artikel