blog

Fout pak

bouwbreed 1106

Begin september. Het onweert en regent. Het is tempo bruto, zoals Italianen dat zo mooi zeggen. Zonder sokken kan nog steeds, maar het is absoluut geen weer voor een beige linnen zomerkostuum.

Fout pak

Ik werk graag in cafés of op vergadervloeren. Voor je uitkijken tijdens het peinzen. Daar komt een onbekend duo langs. Belangrijk volk, begrijp ik aan het gebabbel en de entourage. De oudste van de twee ziet er wat belegen uit. Met een ouderwets pak. Precies zo’n combinatie waar aannemers zich het liefst in vertonen. De jongste van het duo draagt dat beige linnen pak.

Het wordt er niet beter op als ik zie dat onderaan op zijn linker mouw een label is genaaid. Het merklabel… Winkels die veel pakken hebben hangen in het rek gebruiken dat om klanten te informeren over de producent van het pak.

Het is na aankoop de bedoeling dat de koper dat met twee draadjes vastzittende reclamebordje er voorzichtig afhaalt. Vaak zijn mannen zich hier helemaal niet van bewust. Het is immers niet de eerste keer dat ik dit zie.

Dit passerende duo zet mij aan om na te denken over een ‘fout’ pak. Eigenlijk is dat natuurlijk die combinatie uit het jaar nul. Maar het grappige is dat je dat kostuum niet meer ziet vanwege dat beige linnen zomerpak. Dus met stip is dat de winnaar van de dagprijs voor het foute pak.

Maar nog een laag dieper. Waarom draagt hij dat eigenlijk? Heeft zijn vrouw dat een dag eerder klaar gehangen maar heeft zij zich vergist in het weerbericht? Is zijn nette pak naar de stomerij? Of is het gewoon een sukkel? Ik denk eerlijk gezegd het laatste: dat bewijst dat merklabel.

Lenny Vulperhorst
Adviseur Andersson Elffers Felix Utrecht
l.vulperhorst@aef.nl

Reageer op dit artikel