blog

Zoek het pakketje

bouwbreed 557

Zoek het pakketje

Of ik even tijd heb? Een prettige vrouwenstem. Van een productiemaatschappij waar ik nog nooit van gehoord. Iets over een serie voor een commerciële omroepzender. Zij heeft mijn blog vorige week in Cobouw gelezen over de verfunning van distributiecentra en is bezig met het voorbereiden van een televisiespel.

Een speurtocht naar een verdwenen pakket in een distributiecentrum. Vijf teams, deels gewone en deels bekende Nederlanders. Tien afleveringen. 24-uur lang op een livestream te volgen en gecomprimeerd tot een spannende wedstrijd van drie uur. Met strafpunten voor teams die de bedrijfsvoering hinderen.  Allemaal heel echt.

Ik schrik me rot. Toch geen verzoek om jurylid te worden? Dan moet ik al die namen en gezichten van bekende Nederlanders uit mijn hoofd leren en aardig tegen onbekende Nederlanders doen. Maar dat is te veel eer, zij is op zoek naar een distributiecentrum met een beetje uitstraling dat is om te bouwen tot een arena. Of ik adressen heb en wellicht zelfs bedrijven die willen meedoen. Eh, meebetalen. Namen liefst en 06-nummers van bestuurders.

Ik heb haar met een stalen gezicht alle 06-nummers gegeven van ondernemers met wie ik weleens een akkefietje heb gehad over mijn schrijverij. Want ook bestuursvoorzitters van grote ondernemingen hangen soms aan de telefoon om op hoge toon excuses te eisen, zelfs als ik de bedrijfsnaam niet eens heb laten vallen. Een half woord is kennelijk soms al genoeg om de beurskoers onder druk te zetten.

Oh ja. Ik ben ook nog zo vrij geweest die mevrouw met de prettige stem tips te geven hoe ze u kan inpakken. Voor welke vleierij u gevoelig bent.

Ik verheug me nu al op de serie die moet starten in september. Zo benieuwd waar de opnamen plaatsvinden en wie de sponsoren zijn.

Lenny Vulperhorst
Adviseur Andersson Elffers Felix Utrecht
l.vulperhorst@aef.nl

Reageer op dit artikel