blog

Vrouwen en zo

bouwbreed Premium 554

Vrouwen en zo

Ik zit nu bijna een jaar op deze stoel als hoofdredacteur van Cobouw. En een paar zaken vallen me op. U bent erg betrokken als het op veiligheid aankomt. We gebruikten onlangs een foto van twee mannen op een dak, waarvan de een de ander een dakpan toewerpt. Ze zijn beiden niet gezekerd. Nou, dat zorgde voor consternatie. Ik kreeg brieven met de vraag hoe we dit konden laten zien. Zo onveilig! Een enkeling meende ook nog dat we de bouw een slecht imago bezorgen.

Nou, de bouw een slechte naam bezorgen doen we zeker niet. Als de bouw een slecht imago heeft dan doet ze dat zichzelf aan. Wij zijn slechts de boodschapper. Maar goed, het is wel hartverwarmend om te merken dat het onderwerp zo velen ter harte gaat.

De een denkt dat nul op de meter in 2050 wel haalbaar is omdat het moet. De ander is sceptisch.

Duurzaamheid staat zo hoog op de agenda dat we er elke dag wel een krant over vol kunnen schrijven. De een denkt dat nul op de meter in 2050 wel haalbaar is omdat het moet. De ander is sceptisch, maar kijkt wel verlekkerd naar de opdrachten die liggen te wachten. En een ander meent weer dat we samen de verkeerde criteria en aanpak kiezen. Leuk voor de discussie. En dus voor ons als verslaggevers.

Bij bijeenkomsten zijn die paar vrouwen op honderden mannen een bijzonderheid.

Tot slot: u werkt in een mannenwereld. Ik was wel wat gewend op dat vlak, maar de bouw is het ergst van allemaal. Bij bijeenkomsten zijn die paar vrouwen op honderden mannen een bijzonderheid. Dat is niet goed, diversiteit moet.

In het komende nummer gaan we aandacht besteden aan de topvrouwen in de bouw. Ze zijn er en ze doen er toe. U kunt ook gewoon niet meer zonder, als ik eerlijk ben.

Reageer op dit artikel