blog

In retraite in Vught

bouwbreed 2967

In retraite in Vught

Misschien lag het aan de commotie over mijn laatste column inzake #metoo, maar mijn algemeen directeur vond dat ik even in retraite mocht, of moest. Hij is ook mijn man. Deze burgerlijke-stand-info ter geruststelling van respondenten op mijn vorige column die het ietwat slaafs van mij vonden dat ik veel van hem accepteer.

Wellicht kwam het door deze ‘ophef’, maar ik ben een week tussen een paar muren in Vught opgeborgen. Niet die zwaarbewaakte muren, maar die bij de nonnen. Mijn basiskennis van een buitenlandse taal wilde ik namelijk al jaren bijspijkeren. Voor het eerst alleen en een hele week gescheiden van huis. Het werd een geweldige week. Ruim 60 gasten van alle leeftijden uit heel de wereld kwamen bijeen om een taal te leren. De focus ligt op de studie, alles eromheen wordt optimaal en geruisloos gefaciliteerd. De overnachtingen, de culinaire verzorging en studeermogelijkheden, alles perfect om je te concentreren op jouw doel.

Dit is dus ontzorgen, waardoor de klant zich optimaal kan focussen. De studiemethodiek gaat uit van informatie in de juiste hokjes plaatsen om vervolgens de verbindingen te leren maken. Heel intensief en effectief. Bij mij zat sommige info in het verkeerde hokje.  Reframen gingen ze dat, informatie herpositioneren. Met het gevarieerde internationale gezelschap werden wereldzaken besproken, voornamelijk tijdens de diners en daarna. Het was dus naast leerzaam gezellig en gaf mij een nieuwe kijk op diverse culturen.

De vertaling van deze ervaring naar onze branche? Een bouw-reframe-week. Een week in retraite om gedachtegoed om te bouwen naar modern en eigentijds, om te ervaren wat functioneel ontzorgen is en nader kennis maken met andere culturen. Voor een groot deel van de bouw kan dat zeker geen kwaad. Een ‘Karinloze’ week is overigens een eenmalige investering geweest van mijn algemeen directeur. De elementen overnachting, verzorging en gezelligheid waren voor hem ondermaats die week.


Karin Rog, marketeer@ReintenInfra

Reageer op dit artikel