blog

Addy, je bent gewaarschuwd!

bouwbreed 765

Addy, je bent gewaarschuwd!

Donderdag 16 november vieren we binnen de bouw- en betonsector de zestigste editie van de Betondag. Een mooi jubileum in de Rotterdamse Doelen, waar we best even extra bij stil mogen staan. “De Betondag is een begrip en het grootste eendaagse evenement waar bouwtechnisch Nederland elkaar ontmoet. Een unieke combinatie tussen ontmoeten en leren”, aldus de organiserende Betonvereniging, die dit jaar haar 90-jarig jubileum viert. En zo is het maar net. Ik mag altijd graag op de Betondag aanwezig zijn. In een dag meer dan 3.000 relevante netwerkers ontmoeten! Efficiënter kan het niet, zeker niet als er gezelligheid bij komt kijken.

Ik begrijp dat de Betondag 2017 dus een feestelijke evenement wordt. Ik heb me laten vertellen dat couturier Addy van den Krommenacker een aantal modellen komt stylen, wat ik me daar gerelateerd aan de bouw dan ook bij moet voorstellen. De vrouwen in de bouw gaan deze kans natuurlijk ook pakken. Addy je bent gewaarschuwd! Wie steekt zijn nek uit op de catwalk ?

De whiskyproeverij, zonder dikke sigaren, is er voor de liefhebber van zwaar materiaal. Dat laat ik maar aan mij voorbijgaan. Het walking dinner natuurlijk niet. Een jubilerende Betondag van 8.30 tot 20.30 uur, daar hoort versterking bij.

En echt nieuw is de Banenmarkt. Al jaren trekt de Betondag studenten aan, maar nu biedt de Betonvereniging aan de jonge generatie, in samenwerking met een aantal standhouders, de Banenmarkt aan. Het gaat sinds tijden weer erg goed met bouwend Nederland en dus is er behoefte aan jonge, frisse collega’s. Niet alleen (technisch) beleidsmakers en projectleiders op HBO- en Universiteitsniveau, maar juist ook de vakmannen, vakvrouwen en specialisten die de sector willen komen versterken.  Zeker nu het economisch zo goed draait, hebben we hen voor de lange termijn echt iets te bieden. En zij ons. Hoe stoer is het om langs een splinternieuw station te rijden en te kunnen zeggen: ‘Kijk, daar heb ik aan meegewerkt!’

Tijdens het netwerken, stands bezoeken, lezingen, Addy en de Whisky hebben we natuurlijk oog voor deze nieuwe bezoekers. Zij zullen de Betondag en Betonvereniging immers naar hun 100-jarig bestaan brengen.

Van harte gefeliciteerd en tot 16 november in de Doelen Rotterdam.Ronel Dielissen-Kleinjans, algemeen Directeur Mebin

Reageer op dit artikel