blog

Stoere mannen, mooie spullen!

bouwbreed 96

Stoere mannen, mooie spullen!

De Bouwbeurs bruist als vanouds. Weg is het crisisgevoel. Het krioelt van de stoere mannen op zoek naar die ene nieuwe dakpan, slimme plug en innovatief gereedschap. Bij de beurs horen ook de gadgetsjagers, waar ik mijzelf ook toe reken.

Hebbedingetjes

Op een of andere manier is zo’n stapel hebbedingetjes heel verleidelijk en pak je de kleurige tassen vol folders en dito bouwemmer van een buitengewoon vriendelijke dame met bouwhelm maar gewoon aan. Echt handig is dat vervolgens niet natuurlijk, maar het hoort wel bij het echte beursgevoel.

Zonder uitzondering gaat het om frutsels met logo’s waar je eigenlijk niet zoveel mee kan. Afgelopen jaren is de trend om ook meer duurzame gadgets te introduceren. Flesjes water en rolletjes pepermunt zijn favoriet en ook aan appels en popcorn geen gebrek. Het gehalte aan sleutelhangers en pennen was altijd al hoog, maar nu ben heb ik ook een bouwemmer van Boels, 2 duopower pluggen en een speelgoedvliegtuigje.  

Trends in gadgets 

Namen als Altrex, Isover en Metabo of Griffon, Festool en Fisher moeten liefst blijven hangen, ook als weer op de bouwplaats wordt gewerkt. De kunst is om op te vallen en met jouw product boven het maaiveld uit te steken.

Stoer en groot past bij deze mannenwereld. Op onze eigen Cobouw-stand (11.F) lopen geheel in stijl Cowboys rond en kon de mannelijkheid worden getest op stier Herman. Het record ligt tot op heden op ruim een 1 minuut, maar nog tot en met vrijdag worden verbroken.

De trends in de bouw zijn duidelijk zichtbaar in de Jaarbeurs-hallen: duurzaam, samenwerken, robots en ict voeren de boventoon tussen de gevelbekledingen, rioolsystemen, balustrades en afvoerbuizen. Snoerloze boormachines, rolsteigers en nieuwe bestelbussen kunnen daarbij niet ontbreken. Dat is namelijk het mooie van de bouwsector: Bouwen is mensenwerk, maar er wordt altijd wel iets tastbaars neergezet.

 

Reageer op dit artikel