blog

Open brief aan ‘mr. Coolblue’

bouwbreed Premium 359

Open brief aan ‘mr. Coolblue’

Beste Pieter Zwart, jij hebt in pakweg 18 jaar tijd de grootste webwinkel van Nederland opgebouwd. Dat heb je gedaan door heel slim te kijken hoe jij je doelgroep met verleidende producten en op een prettige wijze blij kan maken.

Zodra ik bij jou een keuze kenbaar maak, starten ze vanuit Rotterdam mijn persoonlijke belevingstour, met als motto ‘alles voor een glimlach’. Tijdens dit proces doen jij en je medewerkers er alles aan om mij als klant in een merkbeleving mee te nemen. Door de humor, kwinkslagen en goede producten ben ik al jaren klant.

Jouw aanpak moeten we voor de Nul-op-de-Meterrenovaties kopiëren. Ik stel mij daarbij voor dat ik via Facebook word verleid om op de foto van een kleurrijke woning te klikken, die erg veel op mijn eigen stekje lijkt.

Blauwe pijl

‘Welkom Peter’, klinkt het op de video die start. ’Wij hebben een interessante woning upgrade voorgesorteerd, geheel gebaseerd op de wensen van jou en jouw gezin met 6 kinderen. Binnen 10 dagen renoveren wij je huis naar een meer comfortabele en eigentijdse woning. Wil je weten hoe deze er uit gaat zien? Klik op de blauwe pijl.’

Helaas we zijn nog niet zover. Maar zo zou het wel moeten gaan om de massa te verleiden. Wij hebben in Nederland 7,6 miljoen woningen staan, waarvan er 2,5 miljoen energieslurpend, tochtend en niet meer van deze tijd zijn. En daarvan zijn er weer 56% in het bezit van particulieren. Als we deze woningen voor 2050 energieneutraal willen krijgen, moeten we nu al 207 koopwoningen per dag aanpakken.

Humor

Ik doe daarom een beroep op jou, Pieter Zwart. Volgens mij ben jij de juiste man om voor onze bouwers, toeleveranciers en beleidsmakers eens een peptalk te houden. Zij struikelen namelijk telkens over het vraagstuk, hoe we het voor elkaar gaan krijgen om die miljoenen woonconsumenten naar een duurzame energieneutrale wereld te bewegen. De urgentie is er, iedereen zegt ook dat geld geen probleem is maar misschien missen we nog een beetje humor? Kortom, bel jij mij of ik jou?Peter Linders is Programmaregisseur Sneller en Beter naar Nulopdemeter

Reageer op dit artikel