blog

#Energie

bouwbreed Premium 155

#Energie

Onlangs kwamen de Heembouw stafafdelingen bij elkaar voor onze jaarlijkse stafdag. Marketing, finance & control, HR, ICT: een gezellige groep collega’s. De middag stond volledig in het teken van de nieuwe strategie van Heembouw, de weg richting 2020.

En wat een gave middag was het, ik heb er ontzettend veel energie van gekregen. Super belangrijk zijn dit soort sessies. Waarom eigenlijk en hoe linken we dat aan social media?

Creëer betrokkenheid en draagvlak

Allereerst de waarom van dit soort sessies. Het is erg belangrijk om als eerste de collega’s te informeren over nieuwe plannen. Of het nu gaat om online marketing plannen, een nieuwe website of de nieuwe strategie. Jouw eigen collega’s moeten dit als eerste weten. Voordat het nieuws naar buiten gaat, moet hier intern over zijn gecommuniceerd. Zo creëer je betrokkenheid en draagvlak.

Die betrokkenheid is ook super belangrijk bij de inzet van social media. Jij en jouw collega’s moeten hier zelf mee aan de slag, vanuit jullie eigen social media-accounts. Dat vraag je ze niet via een mailtje. Het vraagt namelijk betrokkenheid, zodat iedereen snapt waarom het belangrijk is. Ik heb hier zelf de afgelopen jaren al flink wat energie ingestoken.

We maakten meubels en lampen

En die energie krijg ik dus ook terug! De sessie met de staf was hier een prachtig voorbeeld van. Inspirerende presentaties, ambitieuze toekomstplannen en een interactieve oefening rondom samenwerken. Daarna een hele creatieve workshop waarin we meubels en lampen gemaakt hebben van oude bouwmaterialen, met echt prachtige resultaten. En tot slot een borrel en diner. Je leert je collega’s in een paar uur tijd weer een stuk beter kennen en het is gewoon heel gezellig.

Ook heeft het weer mooie tweets opgeleverd die laten zien hoe het is om bij Heembouw te werken. Iets wat we vaker gaan doen en wat we online ook een podium gaan geven. Houd de #TypischHeembouw in de gaten.Björn Bouwmeester is online marketing en communicatiespecialist bij Heembouw.

Reageer op dit artikel