blog

Cobouw50 in de steigers

bouwbreed 59

Cobouw50 in de steigers

Als we Cobouw vernieuwen, doen we dat ook helemaal. Dus ook de Cobouw50 krijgt een nieuw jasje. De geheel ‘gerenoveerde’ uitgave van de lijst der lijsten verschijnt zoals gewoonlijk midden november. En we presenteren deze lijst op een ook al geheel vernieuwd evenement. 

Om te beginnen ziet het Cobouw50-magazine er dit jaar anders uit dan in de voorgaande jaren. We hebben aansluiting gezocht bij de uitstraling en het uiterlijk van het Cobouw-weekblad. Over smaak valt altijd te twisten, maar als ik het kort moet samenvatten, ziet de Cobouw50 er straks in elk geval fris, eigentijds en overzichtelijk uit. Op de redactie zijn we zeer enthousiast over het nieuwe ontwerp. Ik hoop dat u dit ook zult zijn.

Cobouw Café doet Cobouw50

Tegelijkertijd besloten we de traditionele presentatie op een andere leest te schoeien. Velen van u kennen inmiddels het Cobouw Café, een talkshow op locatie in een informele setting. We reizen met dit café door het land, en strijken op dinsdag 15 november neer in Barneveld om de Cobouw50 te presenteren.
[intermezzos:1]Cobouw-redacteuren Joost Zwaga en Thomas van Belzen gaan in gesprek met een aantal tafelgasten, onder wie de winnaar van de Cobouw Award en enkele andere ondernemers en/of topmannen uit de top 50. Mannen, ja, want de Cobouw50 kent nog steeds geen topvrouwen.

Nieuwe PwC’er aan boord

De kern van de Cobouw50 is en blijft natuurlijk de ranglijst met de vijftig grootste bouwbedrijven in ons land, gemeten naar omzet. Daarbij baseren wij ons op de gedeponeerde jaarverslagen over 2015. Al sinds het begin, nu zeven jaar geleden, werken wij bij het samenstellen van de lijst intensief samen met PwC.

Bij alle zeven voorgaande edities was daar namens PwC Edmond Verstraete bij betrokken, sectorhoofd Bouw. Maar Edmond is deze zomer bij Boskalis aan de slag gegaan als director accounting, reporting and control. Zijn opvolger bij PwC heet Bas Weber. Ook Bas zal in Barneveld een van de tafelgasten zijn.

Lijstjes

Als het gaat om de inhoud van het Cobouw50-magazine, zal er niet veel veranderen. U kunt weer interessante interviews met topmannen tegemoet zien. Ook de vertrouwde top 20 van installatiebedrijven maakt deel uit van het blad, net als de top 10 van ingenieursbureaus. Ook publiceren wij weer, net als vorig jaar, een lijst met de grootste bouwbedrijven per provincie. Bij deze regio-lijsten blijft de top 50 uiteraard buiten beschouwing. Het gaat om de categorie bedrijven die daar net onder zit.

[intermezzos:2]Het thema van de Cobouw50 is dit jaar: Jong. U kunt hierover een aantal artikelen verwachten. Wat doen de grote bouwers bijvoorbeeld om jong talent te lokken en vast te houden? We hopen op een interview met de jongste CEO uit de top 50 (u mag raden wie dit is …), en we zoeken uit hoe jongeren tegen de sector aan kijken.

Hoogtepunt

Tot slot: online brengen wij Cobouw50 de komende tijd nadrukkelijker bij u onder de aandacht. Wij doen dit onder meer via blogs, zoals deze, en via posts op sociale media. Artikelen over de Cobouw50 vindt u voortaan overzichtelijk bij elkaar op www.cobouw.nl/cobouw50.

Wij kijken uit naar de lancering van de nieuwe Cobouw50. Voor de redactie van Cobouw is dit altijd een van de hoogtepunten van het jaar. Ik hoop dat u er zich net zo op verheugt als wij.Boudewijn Warbroek is hoofdredacteur van Cobouw.

Reageer op dit artikel