blog

Op jacht

bouwbreed 7

Op jacht

“De Pokémon-hype is bijna over”, vertelde mijn zoon van de ‘altijd-online-generatie’. Er wordt minder lang op Pokémons gejaagd op straat en in natuurgebieden. Of ze zijn gevangen, wellicht. Volgens een bekende rapper moeten de Pokémon-jagers maar eens gaan jagen op werk. Om nu te stellen dat alleen horden werklozen achter gekleurde wezens aanrennen gaat wellicht te ver. Het zet mij echter wel aan het denken.

Stel, we gaan met een app de straat op. We zijn dan de mensen op zoek naar een (andere) baan. Al lopend door de straten detecteer je eventuele banen bij bedrijven die je passeert met een mogelijke match. Jouw profiel heeft al jouw kwaliteiten en andere bijzonderheden geregistreerd. Heb je een match dan wandel je bij het bedrijf binnen of je dropt jouw gegevens middels de app. Antwoorden door het bedrijf moet, anders blijft het systeem daar maar om vragen en kom je op een zwarte lijst. Werklozen die niet reageren op een match moeten dat ook verantwoorden. Of bijvoorbeeld binnen een cirkel van bijvoorbeeld 20 kilometer om jouw adres krijg je de vacatures in beeld.

Onze laatcyclische branche is ook nog niet optimaal actief met app’s. Waarom geen app die informatie geeft over de constructie van de weg waar je over rijdt met de informatie van de aannemer of bij huizen waar je langs rijdt, wie is de architect en wie de bouwer? Is er vervolgens mogelijk een match met uw vraag of behoefte. Mijn zoon boeide de Pokémon-jacht overigens niet, hij had een andere ‘jacht-app’. Na zijn uitgebreide uitleg betreffende deze interactieve app over swipen en matchen, werd mijn nieuwsgierigheid direct de grond ingeboord door de duidelijke tekst van mijn andere tafelgenoot van de ‘iets-minder-online-generatie’. “Als je het maar laat Kaat”. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels