blog

Bouwvak, Pokémontijd?

bouwbreed 240

Bouwvak, Pokémontijd?
Suzanne van de Kerk

Het is bouwvak! Op het gebied van marketing nou niet de drukste periode. Alles zakt in, interactie op social media is laag en website bezoekers blijven weg. Iedereen geniet van zijn welverdiende vakantie, volkomen terecht natuurlijk. Vroeger noemden we dit komkommertijd, een begrip wat we kunnen vervangen door Pokémontijd. Verrassend om te zien hoe een nieuwe app in zo’n korte tijd een wereldwijde rage kan worden.

Eerst nog even over die bouwvak. Een snelle analyse op Twitter en Facebook leert dat het onderwerp het hele jaar langs komt. Vanaf eind juni neemt het volume in berichten toe. In juli valt de term uiteraard vaker, een totaal volume van bijna 2400 berichten (dit vs. ruim 130.000 berichten over Pokémon). Het account met de meeste berichten over de bouwvak is WeFlyCheap, in juli delen zij 55 berichten met een verwijzing naar de bouwvak. Een vakantieaanbieder die op deze manier zijn last-minutes aan onze branche probeert te verkopen, slim.

Pokemons vangen

Ook andere vakantieaanbieders komen regelmatig voorbij, evenals banenwebsites en uitzendbureaus die tijdelijk personeel aanbieden. Want we hebben dan wel bouwvak maar we zien toch steeds meer projecten doorgaan in deze periode.

De meeste berichten gaan toch over zomer, vakantie en zomervakantie. De bouw geniet van zijn welverdiende vakantie na een periode hard werken. En ik schrijf deze column. Voor wie eigenlijk? Wie leest er mee in deze periode?

Lig je niet rustig in een warm land op het strand of aan het zwembad dan ben je waarschijnlijk Pokémons aan het vangen. Want iedereen is nu met Pokémon bezig! Toch? Het is tenslotte Pokémontijd.

Zelf heb ik nog geen Pokémon gevangen, niks voor mij deze rage. Ik geniet gewoon van mijn bouwvak. Maandag weer uitgerust aan de slag!

Reageer op dit artikel