blog

Dubbel G

bouwbreed Premium

Dubbel G

De grootste cateraar van Nederland gooit komend jaar de frituur dicht in vijftien ziekenhuisrestaurants waar het bedrijf het eten verzorgt. Uitermate slecht al die snacks, zoals worstenbroodjes, frikadellen en kroketten. De ziekenhuizen willen hier echter geen afscheid van nemen, de gesprekken verlopen tergend langzaam. Mag de klant dan zelf nog iets inbrengen? Nee, uw leefpatroon is bepalend voor uw zorgkostenplaatje, dus de overheid helpt u, naast die cateraar, om zo gezond mogelijk oud te worden. Dus geen voedsel dat door experts is gedefinieerd als ongezond.

Het nuttigen van alcohol is slecht. Dus de leeftijd dat je mag drinken is naar 18 jaar verhoogd. Verplicht. Topbesluit. Afgelopen jaar zijn er 931 comazuipers onder de 18 jaar bij het ziekenhuis binnen gebracht. Meer dan ooit. Daarnaast is te veel fruit ook niet altijd goed, te veel melk, brood en koffie ook niet. Wees heel zuinig met zout. En suiker? De sluipmoordenaar in ons lichaam, niet doen. En zoetjes? Ook niet zo goed, wel voor de lijn, maar in dat zoetje zit ook weer van alles in wat niet zo goed voor je is. Kinderen moeten we leren goed te ontbijten, maar dan natuurlijk niet met hagelslag of jam. Eerst maar eens zorgen dat elk kind überhaupt ontbijt krijgt, lijkt mij.

Door de betutteling van de overheid wordt onze ruimte van ondernemen en ontdekken ingeperkt. Ik voel al weer een ladder of emvi-criteria aankomen. De G(ezond) factor van het bedrijf.

Ook (nog) zonder G-verplichting werk je als bedrijf mee aan een gezonde levensstijl van de mensen. Bij onze bedrijven is bijvoorbeeld volop vers fruit beschikbaar. Niet aan te slepen de appels, bananen en perziken als tussendoortje. Oké, ook weleens als toetje na een vrijdagmiddaghap. Maar dan is alles wel weer in balans. Afwisseling, de dubbele G-factor dus. Genieten & Gezond, beter dan betutteling.

Reageer op dit artikel