blog

Dutch Construction Hackathon

bouwbreed Premium

Dutch Construction Hackathon

“Imagine an entire country working together to organize the biggest start-upfestival on the planet.”

Met deze bezielende woorden kondigden Neelie Kroes en Constantijn van Oranje het grootste Europese start-up-event aan.

Onder de naam Startup Fest Europe kunt u zichzelf van 24 tot en met 28 mei vijf dagen lang onderdompelen in de start-upscene. De eerste grote namen die het festival aan zullen doen, zijn vorige week bekendgemaakt. Onder andere Tim Cook (Apple) en Jack Ma (Alibaba) hebben toegezegd.

Wij willen daar klinkende bouw-iconen aan toevoegen. Omdat de bouwsector inmiddels ook een levendige start-upscene kent, slaan de hubs en platforms de handen ineen om u en de rest van Nederland kennis te laten maken met ons start-up ecosysteem. Op vrijdag 27 mei organiseren Enginn, Spark Campus, VP Delta, Holland ConTech, RDM Rotterdam, Dome X, Pioneering en Startupbouw gezamenlijk de hackathon voor start-ups in de bouw. Een dag lang bouwen zij op vier verschillende locaties aan nieuwe concepten en hacken we tegelijkertijd het verdienmodel van de start-ups. Want daar zit nog een groot pijnpunt: hoe krijg je je nieuwe technologie aan de man in een sector die kiest voor het oude vertrouwde?

Deze maand zijn de trekkers van de organisaties samengekomen om onze plannen uit te werken. Onze ambities zijn hoog. We willen over een paar jaar terugkijken met elkaar en zeggen: toen is het begonnen, weet je nog?

Ik schrijf deze column speciaal over deze gebeurtenis, omdat ik wil dat u het allemaal niet gaat missen: op 27 mei bent u van harte welkom dit avontuur mee te beleven. Zie ik u dan?

Serena Scholte
Oprichter Baanbrekers in de Bouw en Startupbouw
Member Advisoryboard StartupDelta

Reageer op de column @SerenaScholte @CobouwNL

Reageer op dit artikel