blog

Cobouw gaat de regio in

bouwbreed

Cobouw gaat de regio in

Vorige keer vertelde ik u over de vernieuwingsslag waarmee Cobouw bezig is. Een van deze vernieuwingen is onze toenemende aandacht voor de regio. Wat gebeurt er bij u in de buurt?

U heeft het zich vast weleens afgevraagd: waarom heeft Cobouw niet meer oog voor wat er speelt bij mij om de hoek? Diezelfde vraag hebben wij onszelf ook gesteld. Want er is nog zoveel meer dan de Randstad en politiek Den Haag, hoe belangrijk die ook zijn. 

Op zoek naar bouw- en infrazaken in de regio, trokken twee van onze redacteuren de stoute schoenen aan. Zij stampten een nagelnieuw concept uit de grond: Cobouw Café. Inmiddels noemen wij deze twee collega’s, Thomas van Belzen en Joost Zwaga, gekscherend onze kroegbazen.

Live talkshow

Cobouw Café is een live talkshow waarin bouwers, overheidsbestuurders, architecten, vastgoedondernemers, opinieleiders en opdrachtgevers op locatie worden geïnterviewd en met elkaar in discussie gaan. Thomas en Joost doen samen de presentatie, en zorgen voor kritische, prikkelende vragen. Dit alles in een ongedwongen, ontspannen sfeer, want dat vinden we belangrijk.

Als het ook maar even kan, helpen we de regio tijdens Cobouw Café graag een stapje vooruit. Onze insteek is daarbij altijd positief: waar mogelijk, proberen we partijen samen te brengen. We zoeken niet wat partijen verdeelt, maar wat ze bindt. Soms zijn belangentegenstellingen nu eenmaal minder groot dan ze op het eerste oog lijken. Als Cobouw een steentje kan bijdragen aan meer wederzijds begrip, doen we dat graag.

Cobouw Café staat niet op zichzelf. De gemeente of regio waar het café wordt georganiseerd, krijgt in de voorliggende periode extra veel aandacht in onze krant, op de website, en in onze nieuwsbrief.

Zeer herkenbaar

In de praktijk blijkt dat regionale onderwerpen voor veel ondernemers en opdrachtgevers zeer herkenbaar zijn. Of het gaat om het noorden, zuiden, oosten, westen of midden van het land, maakt daarbij niet uit. Cobouw heeft altijd aandacht besteed aan regionale onderwerpen, maar we doen dit nu op een meer gestructureerde manier.

Bij het organiseren van de cafés zoeken we samenwerking met partijen in de regio. Dat kan een vastgoedsociëteit zijn, een gemeente, maar ook bijvoorbeeld een regio-afdeling van Bouwend Nederland.  

Doetinchem

In de afgelopen maanden hebben we Cobouw Cafés gehouden in Emmen, Maastricht, Zaanstad en Veldhoven. Volgende week dinsdag, 23 februari, gaan we naar Doetinchem.

Behalve via Cobouw Café, gaan we ook op andere manieren meer aandacht besteden aan de regio. Maar daarover een volgende keer meer.

Wilt u Cobouw Café een keer meemaken: meld u gratis aan op www.cobouw.nl/cobouwcafe. Als u Cobouw Café naar uw eigen regio wilt halen, mail dan naar mijn collega Thomas van Belzen: T.v.Belzen@cobouw.nl

Reageren op onze vernieuwingen? Mail naar nieuw@cobouw.nl of bel onze afdeling Klantenservice: 070 – 30 46 777.

Boudewijn Warbroek,
hoofdredacteur Cobouw

Reageer op dit artikel