blog

Tsjakkaaaa!

bouwbreed

Tsjakkaaaa!
Suzanne van de Kerk

Inderdaad, tsjakkaaaa is wel een beetje overdreven. Maar laten we dit jaar maar eens beginnen met een positieve insteek. We zijn de psychologische grens weer voorbij, 2015 is afgerond.

Met nieuwe energie zijn we weer aan de slag. Eerlijk gezegd geloof ik daar wel in: als je iets lang genoeg tegen jezelf blijft zeggen, ga je het vanzelf geloven! Zeg je elke dag tien keer tegen jezelf dat je moe bent, dan word je ook echt doodmoe. Zeg je dagelijks meerdere keren tegen jezelf dat je er zin in hebt en dat je gelooft in jezelf en in je bedrijf, dan ga je dat op een gegeven moment ook echt voelen en uitstralen! Je collega’s zullen het aan je merken en dat gevoel van je over nemen.

Je denkt nu vast: “Lekker naïef gedacht, zo simpel is het niet.” Ik snap natuurlijk ook dat een economische crisis zich absoluut niet laat oplossen als we allemaal het glas bubbels hebben geheven en hebben geproost op een voorspoedig jaar. We hopen al jaren dat we het dieptepunt achter ons hebben liggen. Laten we daar dan ook maar eens vanuit gaan!

Wat mij betreft wordt ‘samenwerken’ dan ook hét woord van 2016.

We hebben allemaal zware jaren achter de rug en willen (en kunnen misschien) geen grote risico’s meer lopen. We zullen dus meer met elkaar moeten gaan samenwerken om risico’s te beheersen. Met ‘we’ bedoel ik: collega’s onderling (zowel bij jou intern als bij de bedrijven waar je mee te maken hebt), opdrachtnemer én opdrachtgever maar ook concullega’s. Samen kom je verder. Een eeuwenoud principe, maar wel een principe dat we best wat vaker mogen uitspreken. Net zo lang tot we er allemaal in geloven, net zo lang tot 2016 echt een positief jaar wordt. Tsjakkaaaa!

Ingeborg van den Ban
Projectmanager 
Strukton Integrale ProjectenColumn

Reageer op dit artikel