blog

Topman Ballast Nedam twittert over overname….

bouwbreed

Topman Ballast Nedam twittert over overname….

Toen u de bovenstaande kop las, dacht u vast: dat kan niet waar zijn. En inderdaad het is niet waar. Bestuursvoorzitter Erik van der Noordaa van Ballast Nedam twittert namelijk niet. Helemaal niet. En hij is onder de topmannen in de bouw, geen uitzondering.

Een snel onderzoekje – niet wetenschappelijk uitgevoerd – leert dat van de bedrijven in de Cobouw50 slechts acht topmannen actief zijn op Twitter:

@bvdels – Heijmans

@hansnjsmits – Janssen de Jong Groep

@hurksgeert – Hurks Groep

@NijhuisRob – Nijhuis Bouw

@BienseDijkstra – Dijkstra Draisma

@jhagedoorn – Coen Hagedoorn Bouwgroep

@tobiasvanoord – Martens en Van Oord

@ericruijsscher – H4A

En de een neemt het twitteren een stuk serieuzer dan de ander. Zo twittert Biense Dijkstra er bijvoorbeeld lustig op los; meer dan drieduizend berichten slingerde hij al de wereld in. Bert van der Els doet het echter een stuk rustiger aan, met 65 tweets. Zijn laatste dateert al weer van vorig jaar mei! Nee, dan Geert Hurks. Vorig jaar augustus meldde hij nog vrolijk:

 

 

Inmiddels is hij wel geteld één tweet verder. Hij heeft 43 volgers.

Echt schamen hoeven de bouwheren zich overigens niet. Ook in andere sectoren blijken bestuursvoorzitters Twitter liever te mijden dan te omarmen, ontdekte de Volkskrant vorig jaar. 

Misschien is het voor de niet-twitteraars onder de topmannen goed om te weten dat goed en slim gebruik van social media zeer waardevol kan zijn voor de onderneming. Onderzoek door Brandfog maakte enkele jaren geleden duidelijk dat:

-82% van de consumenten een organisatie eerder vertrouwt wanneer de hoogste baas op social media actief is.

-77% van de consumenten eerder een product koopt bij een organisatie waarvan de topman op social media actief is.

Dus heren bouwdirecteuren, twitteren moet u. Hoewel: ‘Twitter-topman blundert met privé-tweet‘ en ‘Paypal ontslaat topman na beledigende tweets.’

Joost Zwaga, verslaggever van Dagblad Cobouw, coördinator van de economieredactie en samensteller van de Cobouw50
j.zwaga@cobouw.nl

Reageer op dit artikel