blog

Elektrotechniek 2011: Het wordt groots!

bouwbreed Premium

En niet alleen omdat het een jubileumeditie is (de 20e) en er een record aantal deelnemers zijn (ruim 425), maar vooral omdat het totale aanbod nog nooit zo groot was. Mede dankzij een goede samenwerking en grote inspanningen van de FEDET en Uneto-Vni staat er een prachtig inhoudelijk programma en zijn er op de beursvloer veel nieuwe initiatieven – waaronder de proeftuinen, het solarpaviljoen en praktijk- en innovatiesessies – te zien. Het is mooi om te zien hoe deze markt, ook in de soms grillige economische omstandigheden, de handen ineen kan slaan en gezamenlijk een evenement neerzet dat niet gemist mag worden.

Om een indruk te geven hieronder alvast een voorproefje van het inhoudelijk programma. Maandag 3 oktober, de “Dag van het Licht”, staat geheel in het teken van licht. In samenwerking met de NLA, NSVV en NVFN start om 10.30 uur het Lichtcongres, bestaande uit diverse praktijksessies. Daaropvolgend start de Lichtroute die speciaal voor deze maandag een grote prijs uitreikt aan een aantal deelnemers van de route (volg de website voor meer informatie). En uiteraard vindt in de avond het Elektrotechniek Diner plaats waar ook de ETOP Innovation Awards 2011 worden uitgereikt. Dinsdag 4 oktober is de “Dag van de Installatie.” Ondersteunt door een dagprogramma van SDU en het Domoticacongres wordt ook deze dag een bijzondere. De “Dag van de Energie” op woensdag 5 oktober in samenwerking met de FEDET is helemaal nieuw. Het thema energie sluit perfect aan bij het thema van de beurs: ‘Duurzaam Contact @ Elektrotechniek’. Op dit vlak kunnen we binnen de elektrotechniek de komende jaren heel veel verwachten. Het Congres smart grids van deze dag zal worden vervolgd op de beursvloer waar de FEDET in samenwerking met onder andere TNO en KIEN proeftuinen heeft ingericht. En ook de donderdag heeft een programma dat nog nooit eerder is vertoond. Speciaal voor het industriële gedeelte van Elektrotechniek organiseert de FEDET een ontbijtsessie met aansluitend een congresprogramma. In de middag pakt Uneto-Vni het stokje over met de organisatie van diverse workshops onder de noemer “Hotspots in de Industrie”. Aan het einde van de middag is er aandacht voor de jeugd met een speciale “Meet and Greet” voor HBO-scholieren en het bedrijfsleven; wederom georganiseerd door de FEDET. Als klap op de vuurpijl en om het geheel echt af te maken zijn er ook nog twee keynotes: op dinsdag over BIM, verzorgd door Aart van Gelder en op woensdag zal Jan van den Hoff over het thema solar spreken. En, last but not least, vertellen de klanten van Philips en Schneider over hun ervaringen met LED en de uitdagingen van installateurs bij grote installaties.

Deze praktijk- en innovatiesessies zijn de hele week te bewonderen in de Marijkezaal tussen de hallen 8 en 9. Ik hoor u denken: alles is in kannen en kruiken, klaar en voorbereid. Maar niets is minder waar. Achter de schermen werken we namelijk nog keihard door…. Volgende week meer!

Reageer op dit artikel