artikel

HSS spiraalboor

bouwbreed 214

PointTeQ, zo heet de nieuwe serie HSS spiraalboren van Bosch Professional. De zelfcentrerende punt voorkomt verloop, wat volgens Bosch een snelle en eenvoudige boorstart mogelijk maakt. Een hogere boorsnelheid vermindert verhitting en slijtage; zo blijft de punt scherp.

HSS spiraalboor

De boor is geschikt voor het boren van doorlaat­gaten en centreergaten in gelegeerd en ongelegeerd staal, non-ferrometalen, giet­ijzer en kunststof. PointTeQ heeft een cilindrische schacht, waarbij boor en schacht dezelfde diameter hebben. De schacht is bedoeld voor toepassing in boorstandaarden en boor- en schroefmachines. Volgens Bosch is het risico op breken laag, vooral voor boren met een diameter van minder dan 6 mm. Dat komt omdat de boor zeer elastisch is gebouwd. Vanwege een spiraal met zwarte coating is een snelle spaanderverwijdering mogelijk. De boor is van het type N (spiraalhoek) met een punt van 135 graden.

Reageer op dit artikel