artikel

Handzagen

bouwbreed 364

Precisie, dat is het sleutelwoord van de HBX, de nieuwste handzaag van Hultafors. En toegegeven, hij ziet er ook nog eens fraai uit.

Handzagen

De HBX is volgens Hultafors de fijnste en meest precieze handzaag in het assortiment. De handzaag heeft een gehard 1 mm dik zaagblad en een zogenaamde drie-fase vertanding. Deze combinatie maakt de zaag extreem efficiënt en stabiel, terwijl je nette zaagsneden maakt, stelt de Zweedse fabrikant. De driefase-vertanding houdt in dat elke zaagtand in drie verschillende hoeken is geslepen. Daardoor ontstaat een zaag die minder kracht nodig heeft voor het maken van zaagsneden met hoge precisie. Het ergonomische handvat – gemaakt van sterk ABS – heeft een rubberen coating voor een stevige grip. Ook geschikt voor zagen in krappe ruimtes of vanuit het midden van een werkstuk. De zaag wordt geleverd met zaagbladbeschermer.

Reageer op dit artikel