artikel

Elektrisch aangedreven minishovel

bouwbreed 182

De vraag naar compacte en elektrisch aangedreven machines groeit met de dag. Dus is het niet verwonderlijk dat het programma Eurotrac minishovels nu is uitgebreid met een elektrisch aangedreven versie, de W11-E.

Elektrisch aangedreven minishovel

De minishovels van Eurotrac zijn al zeer bekend in de agrarische sector én bij industriële bedrijven en hoveniers. Ook in de bouw- en infrasector zijn ze inzetbaar, zeker nu er een elektrische versie van is.

De W11-E heeft een hefvermogen van 1250 kg, bijna de helft van zijn eigen gewicht van 2300 kg. Het gaat hierbij om een canopy-versie. Heffen kan hij tot 2,75 meter hoogte.
De 9 kW sterke elektrische motor wordt gevoed door een lithium accu (400 Ah – 19,2 kWh). Daarmee valt onder normale omstandigheden tot maximaal 6 uur te werken. Volgens de fabrikant is dat 30 minuten draaien gevolgd door 30 minuten stilstand. Bij continu gebruik is er overigens 4 tot 5 uur uit te persen. De oplaadtijd is 2 uur.

De machine wordt geleverd inclusief accu laadstation, hydraulische snelwissel en LED werk­lampen voor circa 25.000 euro (ex BTW). Het arsenaal minishovels bestaat uit vijf modellen: de W10, W11, W11-E, W12 en W13 plus de T13, een krachtige (37 kW = 50 pk) compacte telescooplader met een hefhoogte van maar liefst 4,48 meter.
De fabrikant is vanaf 2004 actief in Europa en eveneens bekend van een uitgebreide serie compacte en interessant geprijsde tractoren. Eurotrac is een eigen merknaam van importeur P. de Heus en Zonen uit Mijnsheerenland.

Reageer op dit artikel