artikel

Supersnel klinknagelpistool

bouwbreed 238

Hij is volgens Metabo extreem snel, het nieuwe accu-klinknagelpistool NP 18 LTX BL 5.0. Het pistool is qua snelheid vergelijkbaar met persluchtmachines.

Supersnel klinknagelpistool

Het apparaat plaatst klinknagels in enkele seconden. De gereedschappenfabrikant beweert dat het pistool twee keer zo snel is als andere, vergelijkbare machines. “Dankzij de koolstofborstelloze motor en de robuuste precisietransmissie is het accu-klink­nagelpistool niet alleen onverslaanbaar snel, maar ook bijzonder duurzaam”, legt productmanager Enno Riemersma uit. Het apparaat zelf gaat volgens Riemersma lang mee, net als de klinknagelverbindingen, zoals gebruikt in de leuningbouw, op pijp­leidingen in de ventilatie- en aircobouw of in de reservoir- en omhulselbouw.

Geïntegreerde mondstukken houden de klinknagel in elke positie vast.

Het apparaat is geschikt voor alle klinkmaterialen – zoals aluminium, staal en roestvast staal – tot een diameter van 5 millimeter. Het is volgens de fabrikant het eerste accu-klinknagelpistool dat uitwisselbaar is met een geheel 18 Volt-systeem.

Reageer op dit artikel