artikel

Stofarm en nauwkeurig

bouwbreed 271

Nauwkeurige uitsnijdingen op een afgetekende lijn, exact geleide invalzaagsneden bij gevoelige oppervlakten en stofarm werken: dat zijn de belangrijkste eigenschappen van de nieuwste oscillerende accumachine van Festool.

Stofarm en nauwkeurig

Voor onder meer het pas zagen van plinten, balken en profielen én voor het afkorten van kozijnen en buizen. Maar ook voor het verwijderen van tegellijm, oude laklagen, siliconen, vloerbedekking en ondervloerlagen. Verder is de machine geschikt voor het uitsnijden van marmervoegen, trasvoegen en cementvoegen.

Het gereedschap – de OSC 18 Li E-Basic VECTURO – heeft een koolborstelloze EC-TEC-motor met trillingsontkoppeling. De combi met de aanzet- en afzuigaccessoires maakt de VECTURO volgens de fabrikant – die prominent aanwezig was op BouwBeurs 2019 – tot een intelligente systeemoplossing voor de hoogste eisen op het gebied van prestaties, comfort en precisie.

De VECTURO is voorzien van gereedschapsopname StarlockMax. Hij is uitgerust met een snelspansysteem voor een gereedschapsloze en snelle vervanging van het gereedschap. Het apparaat is veilig en comfortabel, met weinig trillingen en loopgeluiden. Door het antivibratiesysteem zijn de behuizing en de motor volledig losgekoppeld.

Reageer op dit artikel