artikel

Schietend skateboard

bouwbreed 134

Een skateboard voor het (semi)automatisch bevestigen van krammen nagels in onder meer houtskeletbouw en prefab houtindustrie? Hij bestaat, en is ontwikkeld door BeA.

Schietend skateboard

De Skater met BeA kram­apparaat 180/65-835C – zoals het apparaat voluit wordt genoemd – kan worden ingezet voor het bevestigen van gips­platen, gipsvezelplaten en houten board- materiaal. De skater – waarop een pneumatische tacker is gemonteerd – is voorzien van wieltjes en laat zich zo eenvoudig voortduwen. Tijdens het bewegen kan de skater nieten of nagelen in een afstandspatroon die vooraf is ingesteld. De in te stellen schietafstanden zijn 4, 5, 6.7, 10 en 20 centimeter.

Strak in een lijn

Het resultaat van het schieten met dit apparaat is dat de nietjes of nagels strak in lijn en allemaal even diep in bijvoorbeeld paneel of wand geschoten kunnen worden. Prefab houtproducten kunnen hierdoor snel en eenvoudig worden geproduceerd. Optioneel zijn een geleider, rail en long handle. In totaal zijn drie type skaters leverbaar (nieten, breednieten en krammen en nagels tot 65 millimeter).

Reageer op dit artikel