Groene gevel voor betere leefomgeving

Groene gevel voor betere leefomgeving

Naast een groene wand voor buiten met mummiemos heeft Soundless Acoustics nu ook een groene wand voor binnen- én buitentoepassing! Deze betonwand wordt opgebouwd met stenen die lijken op de traditionele Soundblox, behalve dan dat deze blokken gevuld worden met (zelfgekozen) planten, in plaats van akoestisch vullingsmateriaal. Deze planten vormen een groene wand die een grote bijdrage levert aan de absorptie van CO2, fijnstof en flutterecho's.

Niet alleen groen van kleur!

Deze groene gevel is niet allen decoratief, maar ook speciaal geconstrueerd om een gezonde leefomgeving te bevorderen en een bijdrage te leveren aan het verminderen van het CO2-gehalte. Ook is bekend dat planten goed zijn in het absorberen van fijnstof. In een omgeving die gekenmerkt wordt door veel betonbouw, draagt de wand bij aan het verminderen van flutterecho’s.

Het is zelfs mogelijk om tenen toe te voegen die kunnen dienen als bijenhotel. Wilde bijen kunnen hier een toevlucht nemen en speciaal aangepaste planten voorzien in hun voedsel. Hiermee kan een bijdrage geleverd worden aan het bevorderen van het bijenbestand.

Om deze redenen is deze nieuwe toepassing een uitstekende aanvulling op het concept van Soundless Acoustics voor het creëren van een leefomgeving waarin gezondheid en welzijn wordt bevorderd, of dat nu binnen of buiten is!

Prijsvoordeel

Bij traditionele groene gevelconstructies worden de groene elementen aan het buitenspouwblad opgehangen. Door deze twee componenten samen te voegen ontstaat een aanzienlijke kostenbesparing met als resultaat: het Soundless Green Wall Block.

Nieuwe innovatie ‘Circulair Groen’

Binnenkort wordt een nieuwe innovatie gepresenteerd waarbij de blokken met clips aan elkaar zijn bevestigd die ook weer eenvoudig kunnen worden ontmanteld. Deze ontwikkeling is met name interessant in het kader van herbestemming van gebouwen en bouwmaterialen.

Geïntegreerd irrigatiesysteem ‘Gegarandeerd Groen’

Deze groene wand bevat een volledig geïntegreerd irrigatiesysteem dat via internet wordt aangestuurd voor precies de juiste hoeveelheid water al naar gelang de weersomstandigheden en de behoefte van de plant. Zo blijft de Groene Gevel niet alleen bij maar ook ná oplevering, groen.

Uitvoering in eigen hand

De wand wordt volledig door één ervaren bedrijf uitgevoerd. Dat neemt de uitvoering, en daarmee de verantwoording, geheel in eigen hand. Dat geldt voor zowel tijdens de opbouw als daarna in het onderhoud ervan, zodat de groene wand ook werkelijk groen blijft.

Soundless Acoustics ontwikkelt al jaren oplossingen voor de verbetering van de ruimteakoestiek met binnen- en buitentoepassingen. Door de absorptie van harde geluiden en het verminderen van nagalm, wordt de verstaanbaarheid verhoogd en ontstaat een prettige geluidbeleving. Dit draagt uiteindelijk bij aan gezondheid en welzijn.

Meer informatie op NBD-online >>