Grondverzet op maat

Grondverzet op maat

De Belgische producent/leverancier van aanbouwdelen ATTEC - Attachment technology - kreeg van een klant de vraag of het niet een stuk kleiner kon. Hij doelde op de mortelmengers en verdeelbakken van 100 of meer liters, zoals die aan laders of verreikers worden bevestigd. Dat maakt ze overal inzetbaar. Alleen was deze klant sterk in het verwerken van krimpmortel en kunstharsen en dergelijken en dan is een charge van 20 liter in één keer ruim voldoende.

Er stond al snel een prototype klaar. Na een jaar praktijktesten met hier en daar een aanpassing, is nu een definitieve versie beschikbaar. Die kreeg een speciale mengspiraal voor kleine hoeveelheden. Aangezien het verdelen van krimp­mortel en kunstharsen voor vloeren zeer nauwkeurig moet gebeuren, is gekozen voor een handmatig te bedienen schuif. Dat geeft de applicateur meer controle. Voor een optimaal bereik van de ‘stortplek’ zijn twee verlengstukken te koppelen.

Flexibel inzetbaar

Om de applicateur te beschermen tegen de soms wat agressieve materialen, is aan de bovenzijde van de mengverdeler een beschermplaat aangebracht.
Voor het gemakkelijk openen van de mortelzakken is, net als bij gewone betonmixers, het verplichte rasterwerk boven de mengspiraal voorzien van getande latten. Omdat de ‘kleine’ mengverdeler op een palletvork rust, kan naar alle kanten worden gestort en dat maakt hem zeer flexibel inzetbaar.

www.attec.be/nl

Meer CobouwVak Producten >>