artikel

Regenjas voor elk beroep

bouwbreed 161

Rainfighters, zo heet de nieuwe serie regenkleding van Blåkläder. De Zweedse producent van werkkleding heeft er voor gekozen om de regenkleding – broeken en jassen – in drie verschillende levels in te delen.

Regenjas voor elk beroep

Mensen kiezen het level op basis van behoeft en beroep. Elk level heeft dezelfde pasvorm en functie, maar met verschillende jaslengtes en (met of zonder) High Vis details. De gehele collectie heeft gelaste naden en is geschikt voor bouwvakkers, hoveniers, wegenbouwers en anderen die buiten werken. Level 1 zijn de basismodellen, gemaakt van een soepele en lichtgewicht stof. Ze zijn bedoeld voor mensen die kleding snel en gemakkelijk moeten kunnen aan- en uittrekken.

Afneembare capuchon

De jassen beschikken over een afneembare capuchon, eenvoudig toegankelijke zakken en stormsluiting om het vocht buiten te houden. De werkbroek – met verstelbare broekspijpen – heeft een elastiek en trekkoord in de taille. De regenkleding van level 2 is bedoeld voor diegenen die tijdens de werkdag in sterke, duurzame kleding moeten werken. De jassen ventileren net iets beter en zijn voorzien van neopreen polsbandjes die de lichaamswarmte behouden. De kraag van de jas is fleece uitgevoerd, de werkbroek heeft afneembare bretels. Level 3 – High Vis – is volgens Blåkläder bedoeld voor ‘vaklieden die extreem duurzame materialen nodig hebben bij het uitvoeren van taken in uitdagende omgevingen’.

www.blåkläder.nl

Reageer op dit artikel