artikel

Leuke grap met serieuze ondertoon

bouwbreed 320

Bij De Loonwerker, het Belgische magazine over landbouwmechanisatie, hadden ze een leuke 1 april grap bedacht. In een persbericht van tractorfabrikant John Deere werd de ‘cabinefiets’ geïntroduceerd.

Leuke grap met serieuze ondertoon

Uit oogpunt van gezondheid en levensduurverwachting is het noodzakelijk om de vele uren achtereen zittende machinist wat meer beweging te geven. Door onder aan de stuurkolom een tweetal trappers te plaatsen, kan de machinist zonder problemen aan zijn dagelijkse hoeveelheid beweging komen. De bluetooth functionaliteit maakt het dan mogelijk om via een app op het mobieltje een cabinefiets challenge te spelen met vrienden en collega’s. Bovendien levert de fietsbeweging ook nog wat brandstofbesparing op, zo ging het verhaal. Wel, het bleek allemaal nep, al zit er natuurlijk een belangrijke gedachte achter: namelijk, dat een zittend beroep op langere termijn problemen kan opleveren. En dan hebben we het niet over simpele zaken als kramp, spataderen en aambeien, maar ook over ernstiger zaken zoals kransslagaderverstoppingen en dergelijke. Dus wat meer beweging, ik zou zeggen: doen!

www.deloonwerker.be

Reageer op dit artikel