artikel

Kruiwagen met accu-power

bouwbreed 344

Extra power voor het vervoeren van materialen: dat is de kracht van de nieuwe accukruiwagen van Makita. De DCU180, zo heet de kruiwagen, is gemaakt voor bouwplaats en boerderij, maar is ook geschikt voor hoveniers en mensen met een grote tuin.

Kruiwagen met accu-power

Hij versleept met gemak een vracht van maximaal 130 kilo. Door het grove bandenprofiel is de DCU180 geschikt voor elke ondergrond. De kruiwagen werkt op een 18 V Lithium-ion accu; dezelfde accu waar meer dan honderd andere Makitaproducten ook op werken. Met een volle accu heeft de kruiwagen een continue gebruiksduur van ongeveer vijftig minuten.

Afhankelijk van het soort werkzaamheden kan op de kruiwagen een rek of bak van 90 liter worden geplaatst. Zowel rek als bak zijn los verkrijgbaar. Omdat de accu-motor volgens de fabrikant nauwelijks lawaai maakt, kan de DU180 prima gebruikt worden in een afgesloten ruimte. Ook handig zijn de twee schijnwerpers, zodat je ook in het donker goed zicht hebt. Verder geeft hij waarschuwingssignalen bij het achteruitrijden.

www.makita.nl

Reageer op dit artikel