artikel

Werken en eten in de bouwkeet aan de Coolhaven

bouwbreed 2309

De Bouwkeet staat aan de G.J. de Jonghweg in Rotterdam aan de Coolhaven. Aan de overkant van het Erasmus MC wordt Little C gerealiseerd: vijftien gebouwen met een mix van woningen, bedrijfsruimten, werkplekken en horeca. Het is een ontwikkelings- en bouwproject van de TBI-bedrijven van J.P. van Eesteren en ERA Contour. Little C is onderdeel van de herontwikkelingsplannen van Coolhaven.

Werken en eten in de bouwkeet aan de Coolhaven

Stipt om 12 uur wordt er geschaft in de bouwkeet. Aan de grote tafel met prachtig uitzicht over de haven, eet iedereen die met Little C te maken heeft gezamenlijk een van huis meegenomen lunchpakket. Werkvoorbereider Yara ten Hove van ERA Contour vindt het prettig dat het team samen luncht. “Little C is een veelomvattend project, waar verschillende partijen bij betrokken zijn. Door met zijn allen in één keet te zitten, zijn de lijnen kort”.

Parkeergarage

Bouwkeet Cobouwvak Coolhaven

Yara ten Hove (midden), werkvoorbereider van ERA Contour: “Door met z’n allen in één keet te zitten, zijn de lijnen kort.”

Ten Hove werkt op dit moment fulltime aan de voorbereidingen van de parkeergarage die onder het complex wordt gebouwd. “Voorheen was er een tijdelijke parkeergarage van het ziekenhuis die allang is gesloopt, dus we starten met een lege plot. Deze plek is van oudsher een zeewering, waar we woningen gaan bouwen. Een nieuwe damwand, die door de gemeente Rotterdam is aangelegd, neemt hiervoor de functie van het dijklichaam over”, legt ze uit. Ten Hove werkt vrijwel dagelijks in de bouwkeet. “Dinsdag ga ik naar school. Ik volg namelijk de associate degree-opleiding Integraal Bouwmanagement aan de Rotterdam Academy, die overigens vlak bij de bouwkeet staat.”

Dakterras

Projectmanager Michel Venderbos vertelt dat de bouwkeet ruimte biedt voor het hele team. “Het is prima toeven op deze prachtige plek aan het water. De bouwkeet heeft zelfs een dakterras waar we hopelijk binnenkort buiten kunnen lunchen”, zegt Venderbos. “De bouwkeet staat er net een week. We zijn vanuit het kantoor met het hele team hier naartoe verhuisd. Elke donderdag is er samenwerkdag met het hele ontwerpen uitvoeringsteam. Ook de ontwikkelaars, de architecten en constructeurs zijn in de keet aan het werk om snel te kunnen schakelen en te overleggen over het werk. Dus, er wordt dan ook samen geluncht. Dat draagt natuurlijk ook bij aan de teambuilding!”, zegt Venderbos.

Lees ook

Lege winkelruimte doet dienst als bouwkeet in Rotterdam >>

Reageer op dit artikel