artikel

Twee keer zo snel schroeven

bouwbreed 256

Wiha heeft volgens eigen zeggen de oplossing voor vaklieden die hun schroefklussen minimaal twee keer zo snel willen voltooien: de SpeedE, de eerste E-schroevendraaier in het assortiment van de Duitse producent van handgereedschappen.

Twee keer zo snel schroeven

Met de slogan ‘Drive with speed, fix with feeling’ is de schroevendraaier onlangs in de markt gezet. Een elektromotor ondersteunt het indraaien van schroeven tot 0,4 Nm. Handmatig en met volledige controle kan de schroef vervolgens worden gefixeerd, net als bij een normale schroevendraaier. Het gereedschap is voorzien van een LED lampje. De elektrische ratelfunctie zorgt ervoor dat het continu overgrijpen – zoals bij handmatig schroeven – niet langer nodig is. Met één acculading kunnen tot en met 800 elektrische schroefverbindingen worden gerealiseerd. Alle beschikbare schroefbits uit het Wiha slimBit-programma kunnen overigens worden gebruikt voor de SpeedE.

www.wiha.com

Meer CobouwVak productnieuws >>

 

Reageer op dit artikel