artikel

Lijm- en kitspuit met toerentalregeling

bouwbreed 142

Makita introduceerde een nieuwe lijm- en kitspuit met een variabele toerentalregeling. Veel meters maken zonder problemen was de achterliggende gedachte hierbij.

Lijm- en kitspuit met toerentalregeling

De toerentalregeling van de lijm- en kitspuit kun je afstemmen op de snelheid waarmee je beweegt, de viscositeit én de hoeveelheid kit of lijm die je wilt gebruiken. Deze spuit hee­ft een continue hoge persdruk, ook bij lage toeren. Het gaat om twee uitvoeringen: 14,4 en 18 volt.

Antidruppelfunctie

Beide modellen zijn qua bewerking volgens Makita volledig vergelijkbaar. Om misverstanden te voorkomen: de 18 Volt versie is niet sterker, maar kan wel meer kitpatronen op een volle accu verwerken. De spuit heeft­ een patroonhouder voor de meest voorkomende patronen. Als het apparaat eenmaal goed is afgesteld, kan de gebruiker probleemloos meters maken, aldus Makita. Ook handig: de spuit hee­ft een antidruppelfunctie en is bovendien voorzien van ledverlichting.

www.makita.com

Reageer op dit artikel