Aalscholverpoep vervroegt schilderbeurt
Foto: VidiPhoto

artikel

Aalscholverpoep vervroegt schilderbeurt

bouwbreed 171

De wieken van de Poldermolen in het Nederlands Openluchtmseum in Arnhem krijgen maandag een nieuwe verflaag.

Waar normaal gesproken eenmaal in de 5 tot 10 jaar een schilder aan de slag moet, staat de Arnhemse grondzeiler vaker op de herstellijst. Aalscholvers hebben de molen namelijk uitgekozen als uitvalsbasis voor hun lunch.

Vanaf de wieken houden ze de naastgelegen vijver scherp in de gaten, duiken vanaf die plek op hun prooi in het water en verorberen daar ook de vers gevangen vis.

Vervolgens legen ze hun darmen op de molenwieken en verzuren zo razendsnel het schilderwerk. Om te voorkomen dat het historische monument te veel beschadigd, is een extra schilderbeurt de enige remedie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels