Verbouwing Stratenmakersmuseum
Foto: Ruben Meijerink / APA FOTO

artikel

Verbouwing Stratenmakersmuseum

bouwbreed 15

Mertens bouw is bezig met de bouw van de Bastei aan de waalkade van Nijmegen. Op de achtergrond is de waalbrug te zien. Het project is een verbouwing en uitbreiding van het oorspronkelijke Stratenmakersmuseum. Straks wordt het een natuur en cultuurhistorisch centrum De Bastei. Staatsbosbeheer zet het centrum in als bezoekerscentrum voor natuurgebied de Ooijpolder en als vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten in de omgeving, een nieuwe voetgangersbrug legt de verbinding tussen centrum natuurgebied. Tijdens de uitbreiding zijn archeologen gestuit op de fundering van het oude huis,  resten van de 13e eeuwse Veerpoort en oorspronkelijke onderdelen van de 12e-eeuwse Valkhofburcht. Vlakbij zijn ook Romeinse overblijfselen gevonden, onder andere van de Nijmeegse godenpijler. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels