artikel

Plug draait zichzelf in de knoop

bouwbreed 606

Het Nederlandse PBT Fixing is importeur van  de Deense fabrikant van wandankers en schroeven, Expandet.

Plug draait zichzelf in de knoop

Topproduct van Expandet is volgens sales manager Jerry van Dijk de Rosett: een nylon plug die aan een schroef vast zit en gebruik maakt van het vervormingsprincipe van een knoop. “Daarmee wordt de installatie van keukenkasten, radiatoren en planken een eitje.” De Rosett bestaan uit twee verschillende samen gegoten materialen: nylon zorgt voor de flexibiliteit en de met glasvezel versterkte punt weerstaat hoge belastingen. “Je moet ze natuurlijk wel een beetje beheerst inschroeven, want anders trek je de knoop alsnog door een gipswand, maar hiermee bevestig je hele kasten zo stevig als een huis.”

Reageer op dit artikel