artikel

Geen last van convectie meer met deze isolatieplaat

bouwbreed 3094

Een spouw of muur is in veel situaties niet helemaal recht. Het komt zowel bij nieuwbouw als bij renovatie vaak voor dat een spouw oneffenheden heeft.

Geen last van convectie meer met deze isolatieplaat

De Wall Flex is een PIR isolatieplaat met aan één zijde een laagje minerale wol. Het laagje minerale wol zorgt ervoor dat er binnen de spouw geen convectie ontstaat. Een spouw of muur is in veel situaties niet helemaal recht. Het komt zowel bij nieuwbouw als bij renovatie vaak voor dat een spouw oneffenheden heeft. Om er toch voor te zorgen dat deze muren perfect geïsoleerd worden heeft UNILIN de Utherm Wall Flex ontwikkeld.

Utherm Wall Flex

De Utherm Wall Flex is verder snel en eenvoudig te verwerken doordat de isolatieplaten voorzien zijn van een tand- en groefverbinding en de isolatieplaten zijn makkelijk op maat te zagen. Om er toch voor te zorgen dat deze muren perfect geïsoleerd worden heeft UNILIN de Utherm Wall Flex ontwikkeld.

Minerale wol

De Wall Flex is een PIR isolatieplaat met aan één zijde een laagje minerale wol. Het laagje minerale wol zorgt ervoor dat er binnen de spouw geen convectie ontstaat. De Utherm Wall Flex is verder snel en eenvoudig te verwerken doordat de isolatieplaten voorzien zijn van een tand- en groef verbinding en de isolatieplaten zijn makkelijk op maat te zagen.

Hoe toe te passen?
  • Unilin Utherm Roof platdak isolatieplaten zijn toepasbaar in woningbouw en utiliteitsbouw, bij nieuwbouw en renovatie, voor het isoleren van platte daken. Roof PIR B is toepasbaar onder dakrollen APP/SBS, gekleefd, mechanisch bevestigd, gebrand en met ballast.
  • Roof PIR L is toepasbaar onder dakrollen APP/SBS indien mechanisch bevestigd of geballast, onder PVC en EPDM indien gekleefd, mechanisch bevestigd of geballast.
  • Unilin Utherm Wall spouw isolatieplaten zijn toepasbaar in woningbouw en utiliteitsbouw, bij nieuwbouw en renovatie, voor het isoleren van spouwmuren. Verwerking met klemschijven, universele bevestigingsclips en spouwankers.
  • Unilin Utherm Universal universele isolatieplaten zijn toepasbaar in woningbouw en utiliteitsbouw, bij nieuwbouw en renovatie, voor aanbrengen van isolatie boven betonnen draagvloeren en boven draagconstructies van hellende daken.
Reageer op dit artikel