artikel

Denk breder bij spouwmuurisolatie

bouwbreed 187

Goede spouwmuurisolatie is belangrijk om aan de steeds strengere thermische eisen te voldoen. Het begint natuurlijk met een juiste detaillering, maar voor optimale thermische prestaties is een correcte, naadloze verwerking een must. Met het RockFit-assortiment biedt ROCKWOOL een range spouwmuurisolatieplaten die eenvoudig te verwerken zijn en waarmee een Rc 4,5 prima haalbaar is.

Denk breder bij spouwmuurisolatie

Een goed ontwerp is een voorwaarde voor een geslaagde spouwmuurisolatie, maar het is niet het enige dat telt. Een correcte, naadloze verwerking is minstens zo belangrijk om de spouwmuurisolatie zijn werk te kunnen laten doen. Als de isolatie niet naadloos wordt aangebracht waardoor koudebruggen ontstaan, wordt de beoogde Rc-waarde uit het ontwerp in de praktijk uiteindelijk niet behaald. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Daarom adviseert ROCKWOOL om verder te kijken dan de hoogste isolatiewaarde of het dunste isolatiemateriaal.

Het gaat er ook om hoe het isolatiemateriaal zich laat verwerken en wat de eigenschappen zijn. Dit bepaalt hoe de isolatie zich in de spouw ‘gedraagt’. Sluit het materiaal bijvoorbeeld naadloos aan na het aanbrengen, behoudt het zijn vorm, is het gevoelig voor vocht en delaminatie, blijft het onverminderd presteren? Want zelfs een isolatieproduct met de hoogste isolatiewaarde faalt op het moment dat er kieren ontstaan door vervorming wegens temperatuurwisselingen of delaminatie. Uiteindelijk betaalt de bewoner of eindgebruiker hiervoor de prijs. ROCKWOOL adviseert daarom om al deze aspecten mee te nemen in de materiaalkeuze.

RockFit spouwmuurisolatie
Het RockFit-assortiment van ROCKWOOL biedt een oplossing voor elke spouwconstructie. De verschillende spouwmuurisolatieplaten variëren van soepele tot (extra) stevige platen, maar zijn stuk voor stuk waterafstotend, vormvast, brandveilig, duurzaam en efficiënt te verwerken. RockFit Premium Silver en RockFit Mono Silver zijn aan de spouwzijde voorzien van een aluminium bekleding en bieden daardoor extra hoge thermische prestaties. Met de RockFit Mono Silver is al vanaf 140 mm een Rc 4,5 haalbaar en met RockFit Premium Silver zelfs al vanaf 135 mm. Bekijk hier het RockFit-assortiment.

Efficiënte verwerking
Het correct en naadloos aanbrengen van spouwmuurisolatie is met de steenwol spouwplaten van ROCKWOOL geen punt. De RockFit spouwplaten zijn eenvoudig en snel op maat te snijden met een isolatiemes. Bovendien kunnen ze dankzij hun stevigheid en flexibiliteit gemakkelijk worden aangebracht, zelfs op oneffen binnenbladen. De isolatieplaten sluiten door hun veerkracht en unieke vezelstructuur perfect op elkaar aan – ook rond hoeken en deuren – zodat er geen koudebruggen ontstaan. Tape en voegschuim zijn overbodig: het is simpelweg een kwestie van op maat snijden, plaatsen en aandrukken. Als de steenwol eenmaal correct is aangebracht, heeft de gebouw- of huiseigenaar er de komende 75 jaar geen omkijken meer naar. Daarom biedt ROCKWOOL ook een stevige garantie op het RockFit-assortiment.

 

Lange levensduur
Door jarenlange ervaring en productontwikkeling biedt RockFit spouwmuurisolatie van ROCKWOOL alle eigenschappen die nodig zijn om een energetisch ontwerp volledig tot zijn recht te laten komen. Het materiaal is eenvoudig naadloos te verwerken, is vormvast en delamineert niet. Gedurende de totale levensduur – gemiddeld 75 jaar – biedt RockFit uitstekende, constante thermische prestaties. Ook op het vlak van kostenefficiëntie, gezondheid, akoestiek, waterafstotendheid, brandveiligheid en duurzaamheid scoort dit materiaal hoog. Dit betekent dat de eindgebruiker tot in lengte van jaren plezier heeft van een optimaal, constant presterende gevel.

Voordelen ROCKWOOL spouwmuurisolatie

  • Uitstekende thermische prestaties
  • Geen koudebruggen
  • Efficiënte verwerking
  • Brandveilig
  • Duurzaam
  • Akoestisch comfort
  • Spouwmuurgarantie
  • Technische ondersteuning

Meer info: rockwool.nl/denkbreder

 

Foto's

Reageer op dit artikel