artikel

Slim bouwen met Faay

bouwbreed 158

Wie aan Faay denkt, komt al snel uit bij duurzame wandsystemen opgebouwd uit biobased materiaal.

Slim bouwen met Faay

Wie aan Faay denkt, komt al snel uit bij duurzame wandsystemen opgebouwd uit biobased materiaal. Faay produceert scheidings-, voorzet-, isolatie- en woningscheidende wanden voor nieuwbouw, renovatie, transformatie en utiliteitsbouw. De wandpanelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton of spaanplaat. Zeer snel te monteren, stootvast, brand- en geluidwerend, thermisch isolerend en schroefvast. Voor nieuwbouw, renovatie en transformatie. ISO-norm 9001 en 14001 en KOMO-attesten-met-productcertificaat garanderen de kwaliteit.

 Snelheid staat voorop

Naast de gegarandeerde kwaliteit die Faay biedt met haar prefab panelen is ook de bouwsnelheid een groot voordeel. Helemaal nu de woningmarkt weer aantrekt. Of het nu gaat om een transformatieproject van kantoren naar appartementen, een verbouwing van een school, een renovatieproject of nieuwbouw. Snelheid is geboden. Wat het Faay wandsysteem kenmerkt is de snelle (en dus kostenefficiënte) montage. Een korte bouwtijd, hoge kwaliteit en korte communicatielijnen. Faay levert die zekerheid.

Veilig wonen en werken

Maar ook brandveiligheid is van groot belang. Elke ontwerper, bouwer en opdrachtgever ziet het belang in van brandveiligheid. Wie veiligheid serieus neemt, anticipeert op brandgevaar. De kern van een Faay-wand is van vlas en vlas gaat bij brand verkolen, waarbij de gevormde koollaag een afsluitende werking heeft. Dit vertraagd de brand aanzienlijk. Faay heeft veel geïnvesteerd in de brandveiligheid van haar producten. De wanden zijn dan ook zwaar beproeft door middel van een groot aantal brandtesten.

 Demontabel
Ook de demontabelheid is een groot voordeel, zo blijven de panelen verplaatsbaar om een gebouw flexibel te kunnen (blijven) (her)indelen, een gebouw wordt zo vrij indeelbaar en daarmee levensloopbestendig. Verder is elk element standaard voorzien van twee leidingschachten voor het inbouwen van elektra en/of datacommunicatieleidingen.

Overal toepasbaar

Faay wand- en plafondsystemen worden zeer breed toegepast in de nieuwbouw en de renovatie. Woningen, bedrijven, scholen, showrooms, hotels, bedrijfspanden, ziekenhuizen etc…

Over Faay

Faay is een Nederlands familiebedrijf met 45 jaar ervaring op het gebied van scheidingswanden en plafondsystemen. Wij produceren zo’n 1000 panelen per dag! Maar wél duurzaam!

Faay neemt betreft duurzaamheid, in de brede zin van het woord, haar maatschappelijke verantwoordelijkheden. Niet voor niets zal Faay altijd bewust kiezen voor eerlijke, hernieuwbare, bio-based materialen en een milieubewust en gezond productieproces.

“Wij dragen bewust en actief bij aan ecologisch bouwen – dus aan een gezonde leefomgeving. Wij voelen ons verantwoordelijk voor wat we doen en kunnen doen.”

Foto's

Reageer op dit artikel