artikel

Sifon zonder waterslot droogt nooit uit

bouwbreed 535

Uitdroging van een sifon in een afvoer door onvoldoende gebruik, kan zorgen voor verstoppingen en overstromingen. McAlpine heeft daar een oplossing voor gevonden: een sifon zonder waterslot.

Sifon zonder waterslot droogt nooit uit

In plaats van een waterslot heeft de nieuwe MacValve een membraan dat opent als gevolg van waterdruk. Water kan daardoor vrij wegstromen wanneer de afvoer zich vult met water. Het membraan sluit zichzelf als de waterstroom stopt, waardoor vieze luchtjes en rioolgassen niet kunnen ontsnappen.

De MacValve is vooral geschikt voor condensafvoer voor airco’s en cv-ketels, in zomerhuisjes en in keukenkastjes met weinig ombouwhoogte. De sifon is ook toepasbaar als terugslagklep ter voorkoming van terugloop.  

Reageer op dit artikel