artikel

Permanent valbeveiligingssysteem voor veilig werken op het dak

bouwbreed 2761

Permanent valbeveiligingssysteem voor veilig werken op het dak

Met het allround valbeveiligingssysteem SOPRASAFE ben je continu aangelijnd zonder hinder te ondervinden van kabelgeleiders

Gebiedsbegrenzende of gebiedsbeperkende systemen hebben altijd de voorkeur boven valbeveiligingssystemen. Bij een gebiedsbeperkend systeem wordt voorkomen dat personen die op het dak werkzaamheden verrichten, over de dakrand kunnen vallen. Wanneer dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege een grillige dakvorm of de aard van de werkzaamheden, moet een valbeveiligingssysteem worden toegepast, dat bij een val van het dak voorkomt dat men de grond raakt. In geval van een val zorgt de gepatenteerde valdemper voor absorptie van de vrijkomende krachten zodat schade aan het lichaam beperkt blijft. Overigens is een gebiedsbeperkend systeem ook berekend op het gebruik als valbeveiligingssysteem.

Verankeringssyteem voor op het dak
Het SOPRASAFE verankeringssystemen worden door Vlutters Tools & Safety, onderdeel van SOPREMA ontworpen, aangebracht, geïnspecteerd en onderhouden conform het KOMO-procescertificaat BRL 9935. Voor het aanbrengen of de verplichte jaarlijkse inspectie en het onderhoud kunt u een beroep doen op de ervaren VCA- gecertificeerde onderhoudsmonteurs van Vlutters Tools & Safety. Om herkeur te waarborgen worden de keuringen geregistreerd,  gecertificeerd en wordt u na een jaar opnieuw geïnformeerd over de status.
Valbeveiliging
Het valbeveiligingssysteem van SOPREMA kan toegepast worden bij alle werkzaamheden waarbij valgevaar bestaat. Dat is verplicht vanaf 2,5 meter hoogte en bij aanvullende risico’s ook bij minder dan 2,5 meter hoogte. Het valbeveiligingssysteem kan worden geplaatst op vlakke en licht hellende daken met diverse dakconstructies; van beton, geprofileerde staalplaat en hout afgewerkt met bitumineuze en kunststof dakbedekkingssystemen tot felsdaken en sandwichpanelen.

Lees hier meer artikelen over valgevaar op Cobouw.

Reageer op dit artikel