artikel

Hoe harder hoe beter

bouwbreed 412

Knauf heeft met de MP 75 Diamant een gipspleister die zeer hard opdroogt. Daarmee wordt de kans op deuken, krassen en beschadigingen in het stucwerk aanzienlijk verkleind.

Hoe harder hoe beter

Zeker in woonhuizen en publieke ruimtes waar veel ‘verkeer’ is blijkt MP 75 Diamant een effectieve toepassing. ~Gestucte wanden blijven, ook jaren na oplevering, glad en strak, vermeld de fabrikant. Deze gipspleister combineert een strak resultaat met de hardheid van een cementgebonden pleister.

Steenachtige wanden

Knauf MP 75 Diamant is een machinepleister met een verhoogde oppervlaktehardheid en druksterkte (≥ 6 N/mm). Je kunt MP 75 Diamant gebruiken op de meeste steenachtige wanden en plafonds binnen, zelfs in keukens en badkamers in woningen. Let op: de ondergrond moet wel minimaal dezelfde hardheid hebben als MP 75 Diamant. Uitzonderingen hierop zijn stucplaten en Stucanet, deze pleisterdragers kunnen perfect gestukadoord worden met MP 75 Diamant.

Trappenhuizen

MP 75 Diamant is goed toepasbaar in grote openbare ruimten, zoals musea en supermarkten, waar het risico op krassen en andere beschadigingen aan de wanden groot is. In diverse projecten was eerst cementgebonden pleister voorgeschreven omdat stootvaste en krasvaste muren gewenst waren, maar met MP 75 Diamant is een even hard en nog strakker resultaat bereikt. Om die reden is MP 75 Diamant ook een ideale toepassing voor trappenhuizen en woonhuizen, waar muren dagelijks op de proef gesteld worden.

 

Foto's

Reageer op dit artikel