artikel

Elektrische kruiwagen is ‘goedkope minidumper’

bouwbreed 783

Nu de elektrische fiets zich dankzij de grijze golf voorgoed in het straatbeeld genesteld heeft, is het de beurt aan een innovatie van Altrad Fort, onderdeel van de internationale Altrad Groep: de elektrische kruiwagen.

Elektrische kruiwagen is ‘goedkope minidumper’

 “De traditionele kruiwagen is hiermee een transportmiddel geworden”, zegt algemeen directeur Herman Lindemann van de Nederlandse poot van de onderneming die kleine bouw­machines, kruiwagens, trilplaten, betonmolens, bouwmaterieel en gereed­schappen voor zowel de professionele als de doe het zelf-markt levert.

Joystick

De elektrisch aangedreven kruiwagen wordt bediend met een klein joystickje dat met de duim van de rechterhand kan worden  bestuurd. “Maximum snelheid is 6 kilometer per uur”, legt Lindemann uit. “Je hoeft er dus niet achteraan te rennen. Maar duwen hoeft dus niet meer, alleen nog tillen. Maar voor mannen met zware beroepen scheelt dit aanzienlijk. En gezien  het feit dat iedereen langer moet doorwerken is dit een prachtige ontwikkeling. Bovendien: de kruiwagen past gewoon achterin een bestelbus. Voor zzp’ers dus een beter behapbare investering dan een minidumper. De elektrische kruiwagens van Altrad Fort kosten tussen de 800 en 1.200 euro. Lindemann: “Dat is misschien een dure kruiwagen, maar een hele goedkope minidumper.”

Reageer op dit artikel