artikel

Cobouw50 nr.4: Heijmans

bouwbreed 1227

Cobouw50 nr.4: Heijmans

Hoofdkantoor: Rosmalen
Omzet: 1.884 miljoen
Aantal medewerkers: 6.412
Activiteiten: vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, wegen en civiel
Bestuursvoorzitter: Ton Hillen

Door verliezen op probleemprojecten boekte Heijmans een recordverlies van 110 miljoen euro in 2016. “Een dramatisch jaar”, sprak ceo Ton Hillen, die het stokje eind 2016 van Bert van der Els overnam. Nog nooit was het verlies van Heijmans zo groot. Vooral de Westfrisiaweg deed pijn. Het bedrijf uit Rosmalen moest een verliesvoorziening van 32 miljoen euro nemen. Om aan geld te komen werden dit jaar de Duitse dochters Franki en Oevermann verkocht. Heijmans moet nog twee jaar op eieren lopen. De projecten die tegen kostprijs zijn aangenomen, zijn pas na 2018 achter de rug; ze zijn gezamenlijk goed voor bijna 10 procent van de jaaromzet van Heijmans. Gelukkig voor Heijmans werd in het eerste helft van dit jaar alweer winst behaald, al moesten de Brabanders 11 miljoen euro afboeken op de bouw van de Gaaspertunnel.

Bekijk hier de complete ranglijst Cobouw50.

Reageer op dit artikel