artikel

Cobouw50 nr.17: Hurks Groep

bouwbreed Premium 393

Cobouw50 nr.17: Hurks Groep

Hoofdkantoor: Eindhoven
Omzet: 290 miljoen
Aantal medewerkers: 572
Activiteiten: bouw, vastgoedontwikkeling, onderhoud
Directeur: Camiel de Vries

Na drie opeenvolgende jaren met verlies, schreef Hurks in 2016 weer zwarte cijfers. Al bleef de nettowinst met 5,4 miljoen nog wel wat magertjes. Net als Strukton moest het bedrijf ook een last nemen vanwege de beslommeringen op het RIVM-project. Mede dankzij de goede zaken in Londen – Hurks levert prefabgevelelementen voor woontorens – wist de bouwer de omzet op te voeren, met ruim 20 procent. Dit jaar verkocht Hurks zijn prefabdivisie aan investeringsmaatschappijen HB Capital en Opportunity Partners. Het concern richt zich voortaan alleen nog op bouw, ontwikkeling en onderhoud. Achter de schermen werkt Hurks door aan een meer decentraal organisatiemodel, waarbij de regio directeur meer zeggenschap krijgt en de holding vooral de grote lijnen uitzet en de financiën controleert. Camiel de Vries staat momenteel aan het roer van de onderneming.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel