artikel

Hoog rendement op warm water met intuïtieve bediening en een eigentijds design

bouwbreed 1188

Hoog rendement op warm water met intuïtieve bediening en een eigentijds design

De cv-ketel Xtreme 36 van Intergas maakt gebruik van het beproefde concept van de dubbele aluminium twee-in-een warmtewisselaar.

Het gepatenteerde Intergas ontwerp, met twee gescheiden koperen circuits, zorgt voor optimale warmteoverdracht en minimaal warmteverlies. Het cv-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar, zodat de rookgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte optimaal wordt benut.

Warmte-terugwinunit

Naast de beproefde wisselaar wordt in de Intergas Xtreme 36 gebruik gemaakt van een 2warmtewisselaar (warmte-terugwinunit). Deze tweede warmtewisselaar is geïntegreerd in de rookgasafvoer van het toestel waarmee de verbrandingsgassen nog verder afgekoeld worden. Tevens wordt de restwarmte van de rookgassen tijdens CV-gebruik benut om het tapwater voor te verwarmen. Hierdoor is er minder energie nodig om het water op temperatuur te brengen. Door toepassing van deze technologie wordt een extreem hoog rendement behaald.

Onderstaande video geeft uitleg over de werking van de CV-ketel:

Lees meer op Cobouw over CV-ketels en energiebesparing in woningen.

Reageer op dit artikel