artikel

Cobouw50 nr.8: Dura Vermeer

bouwbreed 452

Cobouw50 nr.8: Dura Vermeer

Hoofdkantoor: Rotterdam
Omzet: 1.145 miljoen
Aantal medewerkers: 2.423
Activiteiten: woning- en utiliteitsbouw, vastgoedontwikkeling, infrastructuur, advies Bestuursvoorzitter: Job Dura

Jaar in jaar uit een winst van 25 à 30 miljoen. Dat streeft Dura Vermeer na. Daarbij heeft de bouwer de wens om tot de allergrootste bouwondernemingen van Nederland te behoren, opgegeven. Niet langer gaat bestuursvoorzitter Job Dura voor de hoogste omzet, maar staat een gezonde winstmarge centraal. De verdubbeling van de winst vorig jaar, is wat hem betreft pas een eerste stap. Dit jaar rekent Dura op een nettoresultaat van 14 miljoen. Komende jaren moet dat dus nog eens met 10 à 15 miljoen toenemen. Daarbij is een omzet van ongeveer 1 miljard het uitgangspunt. Infrastructuur is voor Dura Vermeer nog altijd de belangrijkste markt. Het zorgt voor bijna de helft van de opbrengsten. Een groeiende activiteit is het transformeren van kantoorgebouwen. Zo’n 40 procent van de utiliteitsomzet heeft inmiddels betrekking op renovatie- en ombouwprojecten.

Bekijk hier de complete ranglijst Cobouw50.

Reageer op dit artikel