artikel

Cobouw50 nr. 7: TBI Holdings

bouwbreed 274

Cobouw50 nr. 7: TBI Holdings

Hoofdkantoor: Rotterdam
Omzet: 1.573 miljoen
Aantal medewerkers: 5.677
Activiteiten: vastgoed, wonen, utiliteit, technologie, mobiliteit
Bestuursvoorzitter: Daan Sperling

J.P van Eesteren, Mobilis. CroonWolter&Dros, Synchroon, Era Contour, Voorbij zijn enkele van de ondernemingen die onder de holding van TBI vallen. 2016 was eigenlijk geen slecht jaar voor het concern. Door de oplevende woningbouw bouwde en verkocht het Rotterdamse bouw- en techniekconcern fors meer woningen. Ook in de utiliteitsbouw en de infra wist TBI te groeien en de winstgevendheid te vergroten. Toch leed TBI een operationeel verlies van 7,3 miljoen euro. Dat kwam vooral door een verliesvoorziening van 22,3 miljoen op de bouw van de European Patent Office. Ondanks het verlies kijkt topman Sperling vol vertrouwen naar de toekomst. “We hebben nu een sterke solvabiliteit en een paar prachtige opdrachten verworven, zoals de realisatie van de nieuwe sluis bij Eefde, de renovatie van paleis Huis ten Bosch en de realisatie van de Rijnlandroute.

Bekijk hier de complete ranglijst Cobouw50.

Reageer op dit artikel